В'язень Освенціма, що пережив тортури гестапо: 91-річний письменник продає у Києві власну бібліотеку, гроші передає на АТО (фото)

 
У Києві на розі вулиць Рейтарської та Стрілецької продає книги письменник Вадим Бойко – єдиний, кому вдалося втекти з газової камери в Освенцімі і хто вижив після розстрілу в 1943 році. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив киянин Андрій Крамаренко, який і придбав у нього книгу.
 

 
“Його звати Бойко Вадим Якович. Вперше почув про нього у фейсбуці, почув, і не повірив відразу… Він 6 разів тікав з концтаборів, шостий – з Освенціма. Про нього знято два фільми, один з яких зняли Канадці. Ліцензію на показ фільму купили 80 країн світу! І серед них немає України”, – написав Крамаренко.
За його словами, у свої 91 він допомагає бійцям АТО, декілька разів був на передовій і неодноразово був у військових шпиталях. Гроші на допомогу воїнам збирає сам, продаючи свою домашню бібліотеку. Також у нього можна придбати авторські книги, де він описує своє життя.
“Зустріли ми Вадима Бойка на розі вулиць Рейтарської та Стрілецької. Він підмітав хідничка біля своїх книжок. За книги просить стільки, скільки ви можете дати. Всі гроші з книг ідуть на АТО. Спілкуючись з ним, я через сльози запитав: “Яка думка вела вас через все те пекло до волі і свободи?” Перепитавши, він посміхнувся до мене і відповів: “Я боровся заради Українців, заради народу, я виживав щоб розказати людям правду”, – пише Крамаренко.
“Зустріти Вадима Яковича Бойка ви можете кожного дня на розі Рейтарської та Стрілецької вулиць. Якщо ви – Українець, небайдужий до історії своєї батьківщини, до її Героїв, назбирайте 200-400 гривень, і купіть у цієї Людини її авторську книжку. Я вважаю, що менше вони не можуть коштувати. Або купіть будь-яку іншу книгу, ви не пожалкуєте. Українці, цінуйте, поки є що цінувати”, – написав він.
Нагадаємо, про те, що Бойко продає домашню бібліотеку на вулиці писали ще у травні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал