В уряді розглядають можливість застосування дозвільного принципу на ввезення російських книг в Україну

У Кабінеті міністрів України розглядають можливість застосування дозвільного принципу на ввезення російських книг в Україну, які мають антиукраїнський зміст.
Як повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра України В’ячеcлава Кириленка, під головуванням віце-прем’єра відбулася робоча нарада щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України.
У нараді взяли участь письменники, видавці, представники Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, представники Держкомтелерадіо, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, СБУ, Нацполіції, Державної фіскальної служби.
На нараді розглянули напрацьовані проекти актів щодо запровадження механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.
«Запропоновано дозвільний принцип – більш дієвий, ніж повна заборона книжкової продукції із країни-агресора. Книжковий ринок потрібно захистити від книг, що містять путінську пропаганду. В час, коли на сході України йде війна, такий крок є виправданим», – вважає Кириленко.
Письменники та видавці сходяться на думці, що впровадження дозволів на продукцію із Росії буде реальним механізмом контролю за тим, що ввозять і продають на книжкових полицях. За даними Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, переважна більшість членів асоціації підтримають впровадження дозвільного принципу на книги із країни-агресора.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал