Українська «Книга добра» вирушила у турне

 
Розпочалася всесвітня подорож української «Книги добра». У ході цих мандрів вона відвідає загалом півсотні країн.
«Стартова» презентація “Книги добра” відбулася 9 грудня в Києві за участі перших осіб країни. Наступного дня – 10 грудня в Будапешті за присутності лідера Товариства української культури в Угорщині та голови Європейського конгресу українців Ярослави Хортяні, українських активістів це незвичайне видання презентували співвітчизникам за кордоном.
У столиці Угорщини «Книгу добра» зустрічали Ярослава Хортяні, Президент Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко. В художній частині презентації виступила відома українська співачка Катерина Бужинська.
«Відбулась презентація КНИГИ ДОБРА, книга народилась! Це неймовірно тяжка праця багатьох гарних людей Книга про добрі справи та бодрі вчинки. Книга добра зібрала та об’єднала богатьох гарних людей», – прокоментував пам’ятну подію Юрій Кравченко.
На цій презентації її учасники відзначали, що до створення «Книги добра» долучились багато волонтерів і відомих українців нашого часу, серед яких — глава УГКЦ Любомир Гузар, актриса Ада Роговцева, письменники Іван Драч, Марія Матіос, а також відомі журналісти, митці й артисти. І ще – понад триста тисяч дітей, які поділилися добром з усією країною, усім світом.
На першому етапі проекту діти та дорослі з усіх регіонів України писали реальні історії. На адресу організаторів проекту надійшло тоді більше 3 тисяч унікальних історій про добрі, мудрі вчинки безкорисливих людей з чуйним серцем і хорошими помислами. З них було відібрано сотню найцікавіших історій.
Другий етап був присвячений створенню унікальних малюнків до історій майбутньої книги. За цей час його організатори отримали близько 40 тисяч ілюстрацій до вже написаних історій про добро і вибрали 100 найкращих.
На завершальному етапі до “Книги добра” відібрали 50 історій і малюнків.
Загалом виготовлено 100 ексклюзивних екземплярів «Книг добра» (на черпаному папері) та 10 тис. її друкованих примірників.
“Книгу добра” презентуватимуть у 50 країн світу, що беруть участь у проекті. Насамперед – до Національної бібліотеки Ватикану, бібліотеки Конгресу США, до Королівської книгозбірні Великої Британії та до бібліотеки в єгипетській Олександрії.
Наступним кроком стане презентація цієї унікальної книги в обласних центрах.
 
Довідка
“Книга добра” – це міжнародний соціальний проект, який об’єднав тисячі дітей і дорослих з метою пошуку унікальних історій про добро в усіх його виявах.
Проект стартував у лютому під патронатом Президента за підтримка Міністерства закордонних справ, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини.
Книгу виготовляли у Центрі української культури в Таллінні. Її друкували на спеціальному папері, що зберігається більше тисячі років. Папір виготовляли з бавовни і сушених трав. На кожну сторінку створили окреме кліше, де вивели історії про добро каліграфічним почерком.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал