У Севастополі читали Шевченка

 
12 березня в Діловому та культурному центрі Севастополя відбулися Шевченківські літературні читання. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на«Крим.Реалії».
Провели їх члени і прихильники громадської організації «Українське національно-культурне товариство Севастополя» (УНКТС).
Під час зустрічі ведуча Любов Пласкальна розповіла про життєвий шлях українського поета, а Ольга Клетчук, Наталя Приїзжих, Клавдія Трубнікова та Олег Леус зачитали вірші та уривки з поем Тараса Шевченка. Народний самодіяльний квартет «Віолко» під керівництвом Віктора Ковальчука виконав кілька пісень на вірші Тараса Шевченка, які підспівували майже всі присутні.
Захід підтримав голова громадської організації «Асоціація національно-культурних товариств Севастополя» Валерій Мелодан.
В день народження українського поета 9 березня до його пам’ятника в Севастополі активісти поклали квіти, а в Діловому і культурному центрі міста відбулася виставка малюнків та лекція на тему «Тарас Шевченко – художник і графік».
Зазначимо, що окупаційна влада не дозволила українським активістам проводити мітинг до дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал