У Львові вшанували пам'ять Романа Лубківського

Сьогодні, 1 грудня, пам’ять видатного культурного та громадського діяча Романа Лубківського його родичі, друзі й знайомі вшанували молитвою у Соборі Святого Юра та панахидою на могилі українського письменника і дипломата.
У 40 день після смерті близькі Романа Лубківського поклали квіти та запалили лампадки на його могилі. Син померлого Данило Лубківський подякував за пам’ять про батька та зачитав звернення до громади Львова про гідне вшанування Романа Лубківського, яке підписали видатні церковні і культурні діячі, повідомили у Львівській облраді.
У зверненні інтелігенція закликає громаду Львова підтримати встановлення меморіальної таблиці на фасаді будинку, у якому жив Роман Лубківський, відзначення його іменем кафедри слов’янської філології Львівського національного університету імені Івана Франка, присвоєння одній з аудиторій факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка назви «Forum Romanum» – аудиторія Романа Лубківського, на згадку про його причетність до творення львівської школи української дипломатичної служби, а також встановлення у парку Івана Франка символічного пам’ятного знаку, присвяченого Роману Лубківському.
Окрім того, у зверненні йдеться про важливість створення у Львові Літературного музею та відбудови Храму Святого Духа, що підписанти називають заповітом Романа Лубківського.
Син померлого Данило Лубківський наголосив, що його батько за життя здійснив немало добрих справ, а все, що не встиг реалізувати, відтепер стає справою насамперед його синів.
Нагадаємо, видатний діяч культури та дипломат Роман Лубківський помер 23 жовтня 2015 року.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал