У Книгарні «Є» вперше з`явиться продукція інклюзивної літератури

 
«Українські менестрелі» – це книга про історію українського кобзарства, про побут, закони, мудрість кобзарів і лірників, про мистецький феномен народних співців, а також про переслідування різними режимами сліпих кобзарів: польськими жандармами, турецькими яничарами, московською церквою, царською владою та комуністами.
Про це повідомляє Буквоїд.
Книгарня «Є» вперше запустила в продаж такі примірники інклюзивної літератури і вони вже доступна на полицях київських та харківських книгарень.
Унікальності книзі «Українські менестрелі» додає універсальний дизайн друку тексту. На сторінках книги оповідь про кобзарське мистецтво, надруковане збільшеними літерами та рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, щоб познайомити з ним читачів, та тим, хто цього дійсно потребує.
Така спеціальна технологія дозволяє читати текст як людям, які добре бачать, так і зі слабким зором і повністю незрячим книголюбам.
До того ж, в книжці містяться особливі ілюстрації народних українських інструментів: дизайнери розробили тактильне зображення кобзи і бандури, тож всі читачі зможуть на дотик і очима дізнатися, як виглядають етноінструменти.
Для тих, кому легше сприймати інформацію на слух, автори проекту пропонують аудіо-версію книги «Українські менестрелі», яку можна завантажити за спеціальним тактильним QR-кодом –  аудіо-книга доступна на цифровій платформі трансляції аудіокнижок Gwara Media.
Працюючи над книгою, автори дивилися на неї через різні кути. На перший погляд, що можна знайти нового в кобзарстві?
Так, це глибока та таємнича спільнота з давніми традиціями, що є одним зі стовпів української культури. Але якщо подивились на культуру як на глобальне явище, німцям, французам, американцям, японцям, що не зіштовхуються щоденно з українською культурою, може бути заважкий поріг входу в явище кобзарства.
Переоцінюючи кобзарів як частину великої сім’ї європейських співців, ця книга планує зробити кобзарство відкритішим для міжнародних друзів України.
Таким чином, взаємодіючи з культурою, медіа та технологіями, у книзі Українські Менестрелі модернізували та по-новому подивились на культурний пласт, роблячи його більш доступним для читачів, не дивлячись на складнощі з зором, а також роблячи культуру більш-доступною для закордонних друзів України та Вас.
Аудіовізуальний лейбл Gwara Media планує випустити серію колекційних книг та соціального спрямування, з якісним дизайном та необхідними змістами, а також фокусується на виробництві аудіокниг та їх поширенні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал