У Кіровограді презентували книгу засновану на спогадах військових

 
В Кірвограді відбулася презентація художньої книги «Іду на мир» місцевої письменниці, кандидата філологічних наук, викладачки і громадської активістки Ольги Кирилюк.
Про це повідомляється на сайті Novosti.kr.ua.
Роман, події якого розгортаються переважно у зоні проведення АТО, віддруковано в кінці минулого року в рамках обласної програми розвитку книговидання та книгорозповсюдження на 2016—2020роки. Під час презентації Ольгу Кирилюк з письменницьким дебютом привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
На початку презентації авторка розповіла її учасникам про ідею створення книги, про головних героїв та їх прототипів, а також про роботу над твором. Зокрема, Ольга Кирилюк зазначила, що з перших днів воєнних дій на Сході вона почала займатися волонтерством – організовувала мистецькі акції, під час яких збиралися кошти на допомогу військовослужбовцям. Їй – викладачці Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доводилося часто спілкуватися зі студентами-заочниками, які відслужили у зоні проведення АТО, організовувати з ними зустрічі. Саме розповіді військових та їх спогади і покладено в основу роману «Іду на мир».
Рукопис роману Ольга Кирилюк подала на розгляд координаційної ради з питань розвитку книговидання та книгородзповсюдження і перемогла у конкурсному відборі. Тисячним тиражем роман було надруковано за кошти обласного бюджету.
Вітаючи письменницю з виходом її першої художньої книги, голова облдержадміністрації наголосив:
– Кожен із нас робить свій посильний вклад у розвиток нашої держави і в утвердження нашої незалежності. А це не лише будівництво нових навчальних закладів, лікарень, доріг. Це ще й слово. Ваше слово увійде в історію і буде знайомити майбутні покоління з подіями, які в останні роки відбуваються в Україні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал