The New York Times дали Пулітцерівську премію за публікації про Путіна

Колективу видання The New York Times присудили нагороду у номінації «Міжнародний репортаж» за низку публікацій про Володимира Путіна, у яких викривають його діяльність з «поширення російського впливу за кордоном», – повідомляє Media Sapiens.
101-ша церемонія оголошення Пулітцерівських лауреатів відбулась у Нью-Йорку 10 квітня.
Найпрестижнішу нагороду сфері журналістики та літератури вручили у 21 номінації.
У номінації «Служіння суспільству» перемогли видання New York Daily News та ProPublica за серію публікацій репортерки Сари Райлі про зловживання поліції і незаконне виселення з будинків бідних меншин. На відміну від інших номінацій, тут переможець одержує золоту медаль.
Нагороду у номінації «Сенсаційний репортаж» отримали журналісти каліфорнійського видання East Bay Times за висвітлення обставин і наслідків пожежі у нічному клубі Ghost Ship, внаслідок якої загинуло 36 людей.
За «Розслідувальний репортаж» Пулітцера присудили журналісту Еріку Ейр з видання Charleston Gazette-Mail. Він писав про постачання наркотиками Західної Вірджинії – у цьому штаті зафіксована найвища смертність через передозування.
Нагороду у номінації «Роз’яснювальна журналістика» одержали Міжнародний консорціум журналістських розслідувань, видання Miami Herald та McClatchy за публікації «Панамського архіву», в яких викриті офшорні компанії, які використовували відомі люди для ухилення від сплати податків.
Видання The Salt Lake Tribune нагородили за найкращий «Місцевий репортаж», відзначивши низку публікацій, у яких викрито сексуальне насилля в кампусі університету штату Юта Brigham Young University.
У номінації «Національний репортаж» переміг Девід Ферентолд (David A. Fahrenthold) з The Washington Post: комітет відзначив, що журналіст створив «модель прозорої журналістики», висвітлюючи політичну кампанію Дональда Трампа, а саме перевіряючи, чи є правдивими його заяви про благодійну діяльність.
The New York Times отримала нагороду у номінації «Міжнародний репортаж» за публікації про Володимира Путіна, у яких викривається його діяльність з «поширення російського впливу за кордоном».
Пулітцерівську премію (The Pulitzer Prize) присуджують Школою журналістики Колумбійського університету у 21 номінаціях у сфері медіа, музики, драматургії з 1917 року.
Минулого року золоту медаль Пулітцерівської премії («Служіння суспільству») отримала команда журналістів Associated Press за розслідування про те, як у Південно-Східній Азії (Таїланді та Індонезії) використовують підневільну працю задля вилову та поставки риби та морепродуктів на столи американських споживачів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал