Сара Дауніс йде у відставку

Як повідомляє ua.news, постійний секретар Шведської академії, що присуджує Нобелівську премію в галузі літератури, Сара Даніус йде у відставку.
«Шведська академія вирішила, що були об’єктивні причини для дострокового припинення роботи (постійного) секретаря Сари Даніус», – йдеться в опублікованому у вівторок прес-релізі.
Зазначається, що коли Даніус в минулому році оголосила про своє бажання піти зі своєї посади, це призвело до «зарядженої емоціями полеміки і плутанини в різних питаннях». За участь у цих дискусіях академія приносить Даніус вибачення.
Минулого року Шведська академія отримала дані розслідування, проведеного на її замовлення після звинувачень від 18 жінок в домаганнях до них відомого діяча культури Жан-Клода Арно, чоловіка поетеси Катаріни Фростенсон, члена академії з 1992 року. Після цього кілька літераторів, постійний секретар Сара Даніус і Катаріна Фростенсон заявили про бажання піти.
У травні минулого року академія вирішила перенести присудження премії 2018 року на 2019. У листопаді минулого року академія спільно з Нобелівським фондом прийняла рішення про створення нового Нобелівського комітету з літератури, який почав працювати з 1 лютого цього року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал