Презентація збірки Сергія Шкабари «Проміння всередині флейти»

 
У столичній «Книгарні Є» відбулась презентація збірки «Проміння всередині флейти» переможця міжнародного літературного конкурсу НСПУ «Гранослов» талановитого поета Сергія Шкабари.  Модератором вечора був відомий літературознавець та письменник Дмитро Дроздовський. Спілкувались про  літературу і риб, про Бога і спокій; духовне, фізичне, психічне і соціальне у віршах та поза ними.
«Сергій неспроста переміг у літературномуконкурсі «Гранослов». Критики кажуть про його доробок як про найсильніший у цьому році як технічно, так і образно. Тут, у книжці, немає проміжних віршів, а тому кожен несе у собі якусь суть. Сергію, Спілка письменників тільки виграє,якщо ви вступите до нас. А тому запрошуємо!» − таким дружнім вступним словом відкриває презентацію секретар НСПУ пороботі з молодими авторами Богдана Гайворонська.
Молодий поет у своїй творчості дає волю воді та звукам. Розливає річки спокою, в яких хлюпаються риби. І кожна крапина, і кожне слово цього потоку заряджені особливою енергією ще на витоках. Джерело автор знаходить у всепоглинаючій любові, яку уособлює з Богом. А ще у недоторканій тиші, бо «Поезія і є тиша», − каже Сергій Шкабара.
На презентації  тепла атмосфера і що не питання, то метафора увідповідь. Бракує хіба що неба над головою. В ньому поет вбачає простір затишку та досконалості, свій ідеал, натхнення. Над нами стеля «Книгарні Є», але вечір минає за жартами. Зокрема й про те, що у 80 років (якщо доживемо), нам буде що згадати. Як мінімум тому, що проводимо свої п‘ятниці з хорошими поезіями.
 

Дар’я Ковальчук

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал