Останню книжку Умберто Еко вирішили надрукувати негайно

 
Збірка есе Pape Satàn Aleppe: Chronicles of a Liquid Society, яка мала вийти у травні 2016 року і стала останньою книгою італійця Умберто Еко, що пішов 19 лютого, вже з’явилася у продажу італійською мовою.
Книга доступна на Amazon.com. До неї увійшли есе письменника, які з 2000 року публікувалися у щотижневому італійському журналі L’Espresso, повідомляє Yakaboo.ua.
Papé Satàn, papé Satàn aleppe – перший рядок сьомої пісні “Ада” “Божественної комедії” Данте. Ця фраза завжди спантеличувала перекладачів, а сучасні вчені вважають, що вона є демонічним заклинанням. Передбачається, що в назві книги вона відображає сум’яття нинішніх часів.
Випустив книгу новий видавничий дім La Nave di Teseo, заснований, коли знамениті письменники, в тому числі й Еко, побоювалися монополії на італійському видавничому ринку після того, як у 2015 році компанія Arnoldo Mondadori Editore, що належить родині екс-прем’єр-міністра і мільярдера Сільвіо Берлусконі, придбала видавництво RCS Libri і заволоділа 38% ринку. Умберто Еко сам пожертвував 2 мільйони євро на нове видавництво.
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал