Найкращі книги Форуму видавців-2017

У Львові на Форумі видавців відбулася урочиста церемонія нагородження «Найкраща книга форуму – 2017».
Цього року в конкурсі взяло участь 88 видавництв. Конкурс також має оновлену концепцію – переможця обирали аж три регіональних журі: київське, харківське і львівське (по 8 осіб із кожного міста). Журі обирало найкращі книжки у 15номінаціях, до того ж престижною відзнакою була номінація «Місто».
Гран-прі Форуму цього року не присудили. Натомість було визначено переможців в низці інших номінацій.
У номінації «Класична українська література» перемогла книжка Івана Франка “Мойсей”, “Видавництво Львівського національного університету імені Івана Франка”
У номінації «Сучасна українська проза» перемогла книжка Сергія Жадана “Інтернат”, видавництво “Meridian Czernowitz”
У номінації «Сучасна українська поезія» перемогла “Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана” (упорядник Іван Малкович), видавництво “А-ба-ба-га-ла-ма-га”
У номінації «Класична зарубіжна література» перемогла книжка Мацуо Басьо “Поезії”, видавництво “Веселка”)
У номінації «Сучасна зарубіжна література» перемогла книжка Хорхе Луїса Борхеса “Книга вигаданих істот”, “Видавництво Старого Лева”
У номінації «Місто-Харків» перемогла книжка Максима Розенфельда “Фасади. Харків”, видавництво “АССА”
Особливу відзнаку харківського журі отримала книжка Алли Підлужної “Код Володимира Дахна”, видавництво “АВІАЗ”.
У номінації «Література для дітей віком від 0 до 9» перемогла книжка Оксани Були “Зубр шукає гніздо”, “Видавництво Старого Лева”
У номінації «Література для дітей віком від 10 до 12» перемогла книжка Ульфа Старка “Маленька книжка про любов”, “Видавництво Старого Лева”
У номінації «Підліткова література» перемогла книжка Яни Подосєльнік. Глосарій моди. Ілюстрації одягу українських дизайнерів, видавництво “Artbooks”
У номінації «Біографія» перемогла книжка Леоніда Ушкалова. Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди, видавництво “Дух і літера”
У номінації «Історія» перемогла книжка Оксани Кісь. Українські жінки у горнилі модернізації, видавництво “Клуб Сімейного Дозвілля”
У номінації «Місто-Київ» перемогла книжка Владислава Гриневича “Бабин Яр. Історія і пам’ять”, видавництво “Дух і літера”
Особливу відзнаку київського журі отримала книжка Тараса Лозинського “Рушники Наддніпрянської України”, видавництво “Майстер книг”
У номінації «Український non-fiction» перемогла книжка Тимура Ворони “Стартап на мільйон. Як українці заробляють на технологіях”, видавництво “Vivat”
У номінації «Перекладений non-fiction» перемогла книжка Христі Фріланд “Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи”, видавництво “Наш формат”
У номінації «Навчальна, довідкова, професійна література» перемогла книжка Альберто Каїро “Функціональне мистецтво: вступ до інфографіки та візуалізації”, “Видавництво УКУ”
У номінації «Візуальна книга» переміг графічний роман Івана Франка, Міхая Тимошенка, Кирила Горішного “Герой поневолі”, видавництво “Леополь”
У номінації «Місто-Львів» перемогла книжка Катажини Котинської “Львів: перечитування міста”, “Видавництво Старого Лева”
Особливу відзнаку львівського журі отримала книжка Ярини Винницької “Наречена”, видавництво “Terra Incognita”.

 Джерело: ЛітАкцент

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал