Музей Тичини відкриє "таємну колекцію" поета

Київський Музей-квартира Павла Тичини відкриває завсідникам невідомі шедеври живопису з приватної колекції геніального українського поета.
Як пише газета «Дзеркало тижня», днями буде представлено “таємну колекцію” Тичини. До неї входять роботи багатьох його друзів.
Можна буде побачити роботи Глущенка, Білокур, Пащенка, багатьох інших майстрів, картини яких раніше не експонувалися. Тут і малюнки, і графіка живописців ХХ століття. Тут є і цікаві сюжети, пов’язані з тією чи іншою живописною роботою.
Таким чином у музеї планують ще ширше розкрити світ живописних захоплень і пристрастей Тичини, запропонувавши відвідувачам музею ті шедеври з його колекції, які менш відомі широкому загалу: деякі картини не завжди потрапляють у поле зору, а частіше криються у схованках музейних фондів.
В квартирі Тичини на Терещенківській не тільки унікальні автографи та книжки, тут є і малюнки самого поета, є і картини таких видатних художників, як Олександр Шовкуненко, Катерина Білокур, Микола Глущенко, Василь Касіян, Микола Дерегус та ін.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал