Майже 500 книг українські видавці передали в Новоайдарський район Луганської області

 
Майже 500 українських книг – твори художньої літератури, історичні, науково-популярні, дитячі видання – привіз перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак у селище міського типу Новоайдар Луганської області. Ці книги для луганчан зібрали вітчизняні видавці, повідомляє Держкомтелерадіо.
Разом з першим заступником глави Новоайдарської районної держадміністрації Олегом Юрченком Богдан Червак завітав до селищної бібліотеки. Приїзд волонтерів тут ніколи не залишається непоміченим. От і цього разу, дізнавшись про приїзд гостей, місцеві мешканці заздалегідь прийшли до бібліотеки.
«Ці книги передали вам видавці Львова, Харкова, Києва, Тернополя, інших міст України, – сказав Богдан Червак. – Вони не забувають про вас, про ваші проблеми і випробування. Українці допомагають українцям. Так було, так є і так буде завжди. Бо ми єдина країна і єдиний народ».
Два пакунки яскравих дитячих книжок – розмальовок, абеток, лічилок, казок – отримали вихованці двох дитячих садочків Новоайдару. Діти разом з батьками дуже раділи дарункам, які для мешканців території, наближеної до зони АТО, є насправді дорогими, адже всі книги виготовлені на чудовому папері, багато ілюстровані.
Районна середня школа, а також школа у Новоохтирці теж отримали дарунки видавців. Спеціально для школярів було сформовано добірки пізнавальної, історичної літератури. У школах, за словами Богдана Червака, всюди присутня українська символіка, є стенди, присвячені героям Небесної Сотні. Діти виховуються на українських традиціях.
«Місцеві жителі щиро дякували видавцям, – розповідає перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Вони казали: «Не везіть нам уже макарони і рис. Ми не голодні.  Харчів у нас достатньо. Якщо є бажання допомогти – передайте українські книги та газети, яких ніколи не буває забагато, спортивний інвентар для молоді – футбольні м’ячі, скакалки тощо».
Останнім місцем, куди завітали перший заступник Голови Держкомтелерадіо і журналіст Харківської філії НТКУ , було місто Щастя. Там відбулась зустріч з бійцями 92-ї бригади Збройних Сил України. Військові отримали видання з історії України, сучасну публіцистику.
Нагадаємо, що благодійна акція із збору книг для жителів Луганської та Донецької областей, військових зони АТО організувало за дорученням Держкомтелерадіо ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія». Лише в 2015 році було зібрано та передано більше 5 тис. книг для бійців АТО, військових госпіталів, переселенців, дитячих будинків. Ще стільки же надійшло у навчальні заклади (школи, ПТУ, виші) Луганської та Донецької областей. До акції підключилися видавництва  «Ранок», «Пегас», «Видавництво Старого Лева», «Грамота», «Дніпро», «Либідь», «Освіта», «Веселка», «Мистецтво», «Світ», «Україна», «Каменяр», «Фоліо», «Клуб сімейного дозвілля», «Махаон Україна» та інші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал