Лише секунда від фізика до лірика

З першого квітня у книгарнях з’явиться новинка, яку видавці називають найцікавішим дебютом 2015 року — книга Олексія Геращенка «Лише секунда».
Автор більше відомий як співзасновник простору Freud House, економіст, експерт із управління фінансами, викладач Києво-Могилянської Бізнес Школи (kmbs), автор безкоштовного курсу «Фінансовий менеджмент» он-лайн університету Prometheus, лектор Відкритого Університету Майдану та активний учасник громадянських ініціатив щодо реформування економіки України. Проте його дебютна книга відкриває нам філософа.
Сучасній українській літературі бракує інтриги та незвичних точок зору. Книга «Лише секунда» — яскрава спроба виправити цю ситуацію. — говорить письменниця, блогер Тамріко Шолі. — Спочатку ви просто слідкуєте за думками головного героя, що опинився у край незвичних подіях, а потім починаєте сильніше за нього шукати відповідь. Чи вдасться?..
«Лише секунда» — це міська проза , роман про вибір, про переоцінку цінностей, про тонку межу між любов’ю та відразою, життям та смертю.
У чужій квартирі Андрій випадково знаходить щоденник, у якому описане… його життя. Що станеться, якщо раптом ти знайдеш щоденник, в якому описані життя й думки, схожі на твої як дві краплі? Це насправді твій щоденник і твоє власне життя? Те, що ти сам обрав, чи лише прожив за намальованим наперед сценарієм? Головний герой шукає відповіді на запитання, які він колись давно відклав, залишив на майбутнє. І ось вони нібито вже й забулися і загубилися, проте раптом випурхнули із глибин пам’яті, тож доводиться усвідомлювати свої слабкості й бажання, пізнавати самого себе.
Павутиння думок, переживань і спогадів, історії в історіях, відчуття неймовірної загадки… І в якийсь момент все стає зрозумілим. Бо вибір є завжди. Свобода волі, що здатна перетворювати світ навколо нас. Момент життя, в якому доводиться зробити найважливіший вибір.
«Лише секунда» — це роман про дивний світ, який ми не бачимо, про любов батька до дитини і про вибір, який змушує чесно відповідати на питання: «Що є насправді цінним для тебе?» — говорить Олексій Геращенко. — Герой блукає стежками минулого, аби знайти відповіді для майбутнього. Люди, які зустрічаються герою, ніби мають чарівний зв’язок із ним, а, може, всі люди насправді пов’язані, хоч і не усвідомлюють цього?
Книга побачила світ у видавництві «Кальварія».
Перша офіційна презентація новинки відбудеться під час Книжкового Арсеналу.
Більше про автора читайте за цим посиланням.
Вихідні дані книги: Олексій Геращенко . Лише секунда . Роман . — Львів: Кальварія, 201 5 . — Обкладинка, макет :Михайло Євшин . — 248 стор. ISBN 978 – 966 – 663 – 349 – 4. Папір — книжковий. Палітурка — тверда.
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал