Книгу українського письменника внесли до каталогу найкращих у світі для дітей з інвалідністю

 
Книга українського письменника Марка Лівіна “Рікі та дороги” потрапила до престижного міжнародного каталогу International Board on Books for Young People видатних книжок для дітей з інвалідністю.
Про це повідомив сам автор на своїй сторінці у Facebook.
“Моя книга «Рікі та дороги» потрапила до престижного міжнародного каталогу IBBY видатних книжок для дітей з інвалідністю. Ми знаходимося поруч з авторами зі США, Великої Британії, Ірландії, Швеції, Канади та інших. Я зараз дуже щиро радію, тому що це відзнака на найвищому рівні!”, – написав Лівін.

Сюжет книги «Рікі та дороги»

Чотирнадцятилітній Матвій, хлопчик із синдромом Асперґера, втікає до лісу, щоб знайти себе. Прагнучи порозумітися з власним «я», він розповідає про свої почуття, родину, світ, який водночас розбився на друзки, як тарілка. І про неймовірного друга – рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Розповідає про свої вподобання і тривоги. І про те, що рідні можуть помирати двічі…
Це важлива і вкрай потрібна книжка про вміння приймати інакшість людей і про любов. Книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.
Довідка
Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (International Board on Books for Young People, IBBY) – неприбуткова організація у Швейцарії, мета якої – пропагування книг для дітей.
Синдром Аспергера — одне з п’яти загальних (первазивних) порушень розвитку, які характеризуються серйозними труднощами в соціальній взаємодії, а також обмеженим, стереотипним, повторюваним репертуаром поглядів і занять. Синдром іноді називають формою високофункціонального аутизму (тобто аутизму, за якого здатність функціювати відносно збережена). Особи із синдромом Аспергера зустрічаються рідко, й вони не схожі на розумово відсталих, вони володіють, як мінімум, нормальним, або ж високим інтелектом, але нестандартними чи слаборозвиненими соціальними здібностями; часто через це їх емоційний розвиток та соціальний розвиток, а також інтеграція відбуваються зазвичай пізніше. Синдром часто характеризується також вираженою незграбністю.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал