Держкомтелерадіо вніс зміни до списку заборонених книжок

 

Держкомтелерадіо вніс до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства 137 книг, у тому числі книгу екс-прокурора Криму Наталії Поклонської «Відданість вірі й Батьківщині».
Із повним переліком можна ознайомитися на сайті відомства.
До списку внесено 135 російських книг, а також два видання з окремих районів Донецької та Луганської областей, пише Укрінформ.
До переліку потрапили книги таких авторів, як Захар Прилєпін, Олександр Дугін, Сергій Доренко, Едуард Лімонов, Павло Губарєв, Сергій Глазьєв, Анатолій Вассерман тощо.
Зокрема до літератури антиукраїнського змісту віднесено книги Андрія Дикого «Неизвращенная история Украины-Руси», Геннадія Дубового «Рыцари Новороссии. Хроники корреспондента легендарного Моторолы», «Украина между Западом и Востоком: Хроники Евромайдана» Васілія Пихоровича, «Командарм Игорь Стрелков» Міхаіла Полікарпова, «Украина в крови. Бандеровский геноцид» Георгія Савицького, «Как натравить Украину на Россию. Миф о «Сталинском Голодоморе» Юрія Мухіна та інші.
Як повідомлялося, наприкінці січня Наталія Поклонська випустила мемуари під назвою «Відданість вірі й Батьківщині». На презентації видання в Москві гості звинуватили автора в плагіаті й відсутності прав на публікацію інтерв’ю.
Раніше Міністерство культури України, на підставі звернення СБУ, розширило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. До списку внесли кінорежисера Микиту Михалкова, музикантів Дмитра Фоміна та Василя Вакуленка (Басту), а також ведучого Дмитра Шепелєва.
Фільм Олексія Учителя «Матильда» розповідає про стосунки майбутнього імператора Николая II і балерини Матильди Кшесинської. У Росії проти стрічки найбільше виступала колишній «прокурор» анексованого Криму, незаконно обрана до Держдуми Росії Наталія Поклонська. Вона вважає, що фільм ображає почуття вірян.Російська православна церква 2000 року канонізувала Николая II і членів його родини, розстріляних більшовиками разом із ним 2018 року, як святих-«страстотерпців».
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал