Андрій Курков завершив роман про Донбас, про Україну, про анексований Крим і про бджільництво в "сірій зоні"

 
Український письменник Андрій Курков закінчує роботу над романом “Сірі бджоли” про так звану “сіру зону” на Донбасі.
“Я сьогодні дорогою на Харків з Дніпра в поїзді написав передостанній розділ нового роману. Може бути, завтра напишу останню, але потім треба буде пару місяців редагувати. Це роман, який називається “Сірі бджоли”- роман про сіру зону, про Донбас, про Україну, про анексований Крим і про бджільництво в “сірій зоні”, – сказав А.Курков на прес-конференції в Харкові в середу.
“Я не збирався писати роман про останні події, тому що вони тривають, і коли мене запитували багато разів, чи буду я писати про війну або про АТО, зону АТО, я всім казав “ні”. І, видно, так часто мене запитували , що я почав думати про життя в АТО, я два рази їздив туди, спілкувався з людьми і якось так сам собою виник сюжет”, – додав письменник.
Новий роман повинен вийти навесні, орієнтовно в квітні-травні наступного року, – повідомляє Інтерфакс-Україна.
А.Курков не зміг сказати, про що буде його наступна книга, але зауважив, що хоче продовжити роботу в жанрі “нон-фікшн” (перша його документальна книга “Рух “Емаус”. Історія солідарності” була представлена ​​на Львівському форумі видавців цього року).
“Я хочу продовжувати писати документалістику … У мене був задум і були заготовки, вірніше, есе, які могли б перерости в книгу. Ця книжка, якщо вона буде написана, буде про історію львівських хіпі. Вони у мене є в романі, я багатьох знаю особисто … Така книга, я думаю була б цікавою і може бути я до неї наближуся після написання нового роману”, – сказав А.Курков.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал