Андрій Курков вперше написав книгу українською мовою

 
Нова книга відомого письменника та сценариста Андрія Куркова «Рух «Емаус»: Історія солідарності» — це перша доросла книга написана письменником українською мовою, до цього автор писав лише російською.
Про це повідомляє Вінницький інформаційний портал.
«Рух «Емаус»: Історія солідарності» розповідає, як відкинуті суспільством люди створили нову модель соціального підприємництва та змінили розуміння благодійництва. Історії пошуку дому і сенсу сплітаються у цій книзі в історію людяності та пропонують простий висновок: допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі.
Книга має дві частини — про виникнення міжнародного руху „Емаус“ і про „Оселю“. Зараз спільноти „Емаус“ діють у 37 країнах світу та допомагають безпритульним людям.

Працюючи над виданням, я прочитав тисячі сторінок. Історія „Емаусу“ в кожній країні — це окрема книжка. А якщо порахувати, скількох людей врятувала ця спільнота, то вийде населення окремої невеличкої країни. Зрозумів і те, що навіть у найбагатших країнах є люди, які випали з життя, про яких забуло суспільство. А ще, допомагати — це нелегка ноша. Та з іншого боку, вона приносить багато радості, бо коли люди піднімаються, позбавляються звичок, які їх руйнували, розпочинають нове життя, то й сам переживаєш воскресіння, — розповів Андрій Курков під час презентації книги виданню «Фотографії старого Львова».

Довідка: Міжнародний рух Емаус був заснований у Франції в 1949 році. Тоді французький священик Абе П’єр, який також був депутатом, купив будинок біля Парижу і заснував там першу Спільноту, членами якої стали люди, що з різних причини опинилися на узбіччі суспільства.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал